© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Klub Gromka
torek, 15. 9. ob 21.00

V današnji dobi je Žonglerski koncert med najuporabnejšimi, najkoristnejšimi proizvodi, ustvarjenimi na Naši zemlji, pravi pravcati naš, slovenski plod, svetal in lep. Pojmovni aparat scenskih subjektov se je mariniral v koktajlu vse povprek psujočih komentarjev na internetu, protioblastniškega fakofa in treh rezin rdeče pese. Malica prigrizke v fukiš srajci, medtem ko si v resnici najbolj iskreno želi otroških pesmic o prdcih. Občasno tudi čisto zares prdne in politiko jemlje resno. Nasilje je tu in romantika je tam. Smo lahko sploh še pri čemu enotni, če smo si tako različni? Koreografija je morda edino, kar nas še zares poenoti. Pljuvamo po sebi, pljuvamo po strukturah in smo nežni do glasbe in žongliranja. Abstraktne stvari so vredne nežnosti in ponudbe, ljudje pač ne.

Nova kreacija kolektiva Mismo Nismo cirkuški ansambel identificira kot girl-boyband, pri čemer se petju, recitaciji in ostali komunikaciji z občinstvom, tipični za tovrstne odrske združbe, enakovredno pridruži umetnost žongliranja. Žongliranje poteka včasih solo, včasih zborovsko. Ko je v ospredju vokaliziranje, se postavi v funkcijo back-vokalov oziroma back-žonglalov.

forma = eksperiment & ideja = vse

Mismo Nismo smo alt-art cirkuška kompanije iz Ljubljane.

Želimo si eksperimentirati znotraj medija cirkusa, raziskovati njegove meje in sredico in se poigravati z uveljavljenimi formami cirkuških predstav. Članom in članicam omogočamo samoaktualizacijo in čustveno osvoboditev ter deviantnost v mejah funkcionale znotraj kolektiva.

Zavzemamo se proti stereotipnim pojmovanjem cirkusa in ga razumemo onkraj spektakla, kiča in prikovanosti zgolj na otroško občinstvo. Delujemo na širjenju, poglabljanju, raziskovanju in preizpraševanju cirkuških veščin, ki jih umeščamo v različne žanre in pristope ter prepletamo z ostalimi umetniškimi zvrstmi. Za cilj si zastavljamo ustvarjanje kvalitetnih umetniških del ter celostnih projektov z uporabo cirkusa kot sporočilnostnega medija.

Delujemo po principih inkluzivnosti in odprtosti. Preko povezovanja z ostalimi sorodnimi skupnostmi, organizacijami in ustanovami iščemo nove oblike sodelovanja, organiziranja in ustvarjanja. Naš namen je razvijati cirkuško umetnost, širiti kulturo sodobnega in eksperimentalnega cirkusa, izboljševati razmere za delo na tem področju in ozaveščati javnost o kulturi sodobnega cirkusa.

Mismo Nismo

Read more

Zasedba

Avtorstvo in izvedba: Eva Zibler, Oton Korošec, Tjaž Juvan
Režijska pomoč: Nina Ramšak
Svetovanje: Mojca Sovdat, Matija Solce, Ravil Sultanov
Avtorska glasba: Tjaž Juvan
Besedila: Eva Zibler, Tjaž Juvan, Oton Korošec, Otroci socializma
Produkcija: Mismo Nismo
Koprodukcija: Zavod Bufeto
V sodelovanju: Ex-Teater, Cirkusfera, Cirkobalkana, Hiša kulture Celje
Projekt podpira: Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo

Organizacija: Emanat
V sodelovanju: Klub Gromka

Fotografije: arhiv Cirkobalkana (Jahvo Joža); arhiv festivala Klovnbuf (Jure Stušek); arhiv festivala Ana Desetnica (Luka Dakskobler); Urška Savič (čb foto)

Izjave

"To bi blo mojmu cimru ful zabavn" - R.G.

"Zame ste kot krik. A veste, kdo je naslikal tisto sliko na praškem mostu?" - R.S.

"Zblojeni in čisti"- M.S.

»Boste mogl pa še mal pobolšat ... Će ne nebo nč z Las Vegasom« - B.A.

predstava Sindikat 2020

Mismo Nismo: Žonglerski koncert

torek, 15. 9. ob 21.00 – Trg brez zgodovinskega spomina (pred klubom Gromka), Metelkova mesto

  • Klub Gromka

  • Trajanje

    50 minut

  • Žanr

    girl-boyband, petje, recitacija, žonglaža

Deli ta dogodek