© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Klub Gromka
sobota, 01. 9. 2018, 23.00

Ray predstavlja odlomek iz svojega performansa Ura nebinarnega elektra.
»Kaj si, če nisi ne moški ne ženska, svet pa te sili, da moraš postati eno ali drugo?
Kaj sploh pomeni drag, če nisi ne kralj ne kraljica?
In še, ali lahko iz tega naredim muzikal?«

Ura nebinarnega elektra je skupek hrupa o kvirovskem življenju in želja po kvirovskih/transspolnih telesih s kratkim punk povzetkom zgodovine umetnosti drag onkraj binarnega spolnega sistema – od kvirovskih zvezd na odru in filmskem platnu do današnjih ikon s fluidno spolno identiteto. Ta sodobni variete je kvirspolni prikaz doživljanja osebe, ki se ne umešča znotraj binarnih kategorij. Pričakuješ lahko govorni performans, znanstveno fantastiko, točke lip sync in morda tudi gostje_e presenečenja.

Ray Filar je drag performer_ka in piska_ec iz Londona, zanima se za feminizem, kvirspolni drag, kvirovske subkulture in antikapitalizem. S podporo Arts Council Anglije in Camden Peoples' Theatre v Londonu je ustvaril_a solo performans, Ura nebinarnega elektra, ki tematizira nebinarno spolno identiteto in raziskuje vmesne prostore med cispolnimi kategorijami. Performanse je doslej predstavil_a v Tate Britain, festivalih Glastonbury in Latitude, na Cologne Art Week, nastopal_a je tudi z Davidom Hoylom, na dogodkih Duckie in mnogih drugih prizoriščih, kjer se je pokazala priložnost.

Zasedba

Koncept in izvedba: Ray Filar
Luč: Peter Šanović
Zvok: Ekipa Sindikat
Organizacija: Sindikat 2018, Emanat
V sodelovanju: Klub Gromka, AKC Metelkova mesto

Ray Filar

predstava Sindikat 2018

Ura nebinarnega elektra (odlomek)

Ura nebinarnega elektra je skupek hrupa o kvirovskem življenju in želja po kvirovskih/transspolnih telesih s kratkim punk povzetkom zgodovine umetnosti drag onkraj binarnega spolnega sistema.

  • Klub Gromka

    sobota, 01. 9. 2018, 23.00

  • Žanri

    kvir, LGBT+, kvirspolni drag, govorni performans

  • Trajanje

    15 min

Deli ta dogodek
Odpri spletišče