Klub Gromka
sobota, 01. 9. 2018, 22.00

Vam televizijske oddaje in časopisni članki povzročajo želodčne težave? Je na internetu še huje? Fem TV: šopek feministk za učinkovito odpravljanje medijske zgage.

Četrta v seriji predstav Fem TV vključuje parodije televizijskih šovov in informativnih oddaj ter pikro kritiko družbeno aktualnih tem, povezanih s spolom in seksualnostjo. Predstava se igra s tradicionalnimi in sodobnimi gledališkimi izrazi. Razpeta je med burlesko, kabaretom, varietejem, performansom, videom, glasbenimi točkami ter improvizacijskim gledališčem.

Kolektiv Fem TV sestavljajo različne posameznice_ki, ki skupaj ustvarjajo v nehierarhičnem feminističnem in kvirovskem duhu. Kolektiv se je oblikoval leta 2012, a se člani_ce spreminjajo, delujejo sporadično v odvisnosti od časovne zasedenosti, obvladljivosti njihovega prekarnega položaja in ostalih pogojev za delo v določenem trenutku. Gre za neprofesionalno skupino performerk_jev, ki z najbolj učinkovitim orožjem, to je humorjem, politizirajo prezrte teme.

Dogodek je sestavljen iz humornih, politično motiviranih skečev, ki so predstavljeni v formatu televizijske oddaje. Nagovarjajo medijsko podobo žensk in seksistično uporabo jezika.
Tea Hvala

Protagonistke predstave so uprizorile preprosto, a inteligentno travestijo, ki je uspešno sprožala osvobajajoči smeh gledalk.
Nenad Jelesijević
– MMC RTV SLO

Fem TV s feministično-kvirovskim tvistom reartikulira televizijski program.
Miha Turk, Radio Študent

Idejna zasnova: kolektiv Rdeče zore in Lezbično-feministična univerza
Nastopajo: Ana Čigon, Eva Jus, Tamara Klavžar, Vesna Lemaić, Slobodan Malić, Tadeja Pirih, Danijela Zajc
Video: Vesna Bukovec, Ana Čigon, Ana Grobler
Ideje, scenariji, režija: kolektiv Fem TV
Člani_ce Fem TV po abecednem vrstnem redu: Vesna Bukovec, Ana Čigon, Ana Grobler, Eva Jus, Tamara Klavžar, Vesna Lemaić, Slobodan Malić, Tadeja Pirih, Pia Skušek, Danijela Zajc
Producent: kolektiv Fem TV
Koprodukcija: Kulturno-umetniško društvo MREŽA, ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany, Anarhistično kvirovsko-feministični prostor – AFKORS in Cirkusarna NaokROG.
Fotografije: Nada Žgank
Luč: Peter Šanović
Organizacija: Sindikat 2018, Emanat
V sodelovanju: Klub Gromka, AKC Metelkova mesto