© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Klub Gromka
sobota, 01. 9. 2018, 21.00

Stereobabe je improvizacijska predstava kolektiva ImproŠke, v kateri se avtorice sprašujejo o ženskih stereotipih in jih s pomočjo predlogov občinstva naslovijo. Jemljejo jih kot izhodišče kratkih prizorov, v katerih jih osvetlijo z nove plati. V predstavi tako subvertirajo posamezne stereotipe in jih umestijo v nepričakovane situacije in odnose, da presežejo zamejenost normativnih (spolnih) vlog.

Avtorice s predstavo izzivajo trdožive in presežene podobe ženskosti in jih s tem v gledališki maniri dekonstruirajo. Z uporabo improvizacijskih strategij sodelujejo z občinstvom, ki bistveno vpliva na vsebino predstave. Vsaka nova izvedba je presenečenje, jamčimo le naslednje: čaka te veliko emancipatornega smeha in zabave.

ImproŠke so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva IMPRO. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s subverzijo. ImproŠke članicam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujejo, se razvijajo, preizkušajo svoje meje in iščejo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Članice so se srečale leta 2014 na navdihujoči delavnici o spolu v gledališki improvizaciji, se povezale in aktivirale, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih Rdeče zore, Igraj se z mano in Goli oder, vsak mesec jih lahko prideš gledat v Skladovnico.

Zasedba

Zamisel in nastop: Teja Bitenc, Eva Jus, Katarina Veselko, Mistral Majer, Sara Šoukal, Tanja Matijašević, Špela Setničar
Članice skupine so še: Urška Tičar, Olivija Grafenauer, Urša Strehar Benčina, Maja Predalič, Manca Suhadolnik, Eva Škofič-Mauer in Mojca Zupančič
Produkcija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO
Luč: Peter Šanović
Fotografije: Nada Žgank

Organizacija: Sindikat 2018, Emanat
V sodelovanju: Klub Gromka, AKC Metelkova mesto

predstava Sindikat 2018

Stereobabe

Vsaka nova izvedba je presenečenje, jamčimo le naslednje: čaka te veliko emancipatornega smeha in zabave.

  • Klub Gromka

    sobota, 01. 9. 2018, 21.00

  • Žanri

    improvizirana predstava, ironija, satira, kabaret

  • Trajanje

    50 min

Deli ta dogodek
Odpri spletišče