© 2018, 2019, emanat.si
en sl

Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana
torek, 16. 4, ob 19.00

Kaj se dogaja? Zakaj se vsi sovražijo med seboj, zakaj se nihče ne pogovarja po telefonu? In zakaj sploh ni več žensk s pravimi obrvmi?

Zakaj me desničarski časopisi napadajo z vprašanji ob vsakem novem primeru pedofila, ki ima isto barvo polti kot jaz? Ali sploh drži, da lahko izobrazimo ljudi? Ali lahko kogar koli povlečemo naprej proti njegovi volji?

Vse to sploh ni pomembno, najpomembneje je: da se ljudje bojijo biti sami. Zakaj? Samota je lahko breme, pred katerim poskušaš zbežati. Kako lahko to prekineš? Kako se lahko tega znebiš? Včasih se je ne moreš znebiti. Potem jo nekega dne preprosto sprejmeš. Sprejmeš dejstvo, da si pač bitje, ki se ne mara pogovarjati ali družiti z drugimi ljudmi, kljub temu pa se hočeš vsaj enkrat tedensko, pod svojimi pogoji, pogovarjati z nekom o smrti in brexitu.

Po velikem uspehu njenih stand-up predstav v zadnjih letih, kot sta Z ljubeznijo iz St. Tropeza, zmešnjava Brexita, burk in analnih čepov z vidika periodnega sistema elementov, in Kardashiani so me prisilili v to, neprizanesljiva raziskava perečih tem življenja, ljubezni in džihadističnih nevest, se Shazia Mirza v svoji novi predstavi znova loteva ključnih tem našega časa.

Po nastopu sledi še krajši pogovor s Shazio Mirza, ki ga povezuje Dražen Dragojević.

Shazia Mirza je nagrajena britanska stand-up komičarka in avtorica pakistanskega porekla, ki deluje v mednarodnem prostoru. S svojimi stand-up predstavami je gostovala po vsem svetu, v Evropi, Združenih državah Amerike, Aziji in na Daljnem vzhodu. Njene turneje so bile razprodane na Norveškem, v Švedski, Danski, Franciji, Nemčiji, Švici, Pakistanu, Singapurju, Indoneziji, Hongkongu, Kambodži in na Kosovu. Revija The Observer jo je uvrstila na seznam 50 najbolj smešnih točk britanske komedije, Shazia pa je tudi dobitnica prestižne nagrade PPA Awards, kolumnistka leta za njene objave v reviji The New Statesman. Piše tudi za druge publikacije, kot so The Guardian, The Financial Times, Daily Mail, New Internationalist, Chicago Tribune, Big Issue in Loaded. Pogosto nastopa tudi v televizijskih in radijskih oddajah.

Shazia Mirza

Facebook stran

Zasedba

Nastop in besedilo: Shazia Mirza
Produkcija: Shazia Mirza
Koprodukcija: MTM Productions
Fotografije: Amelia Troubridge, Martin Twomey
Organizacija: Emanat
V sodelovanju z: Bunker/SMEEL
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo

Izjave

Shazia Mirza znova sproža salve smeha, med katerimi človek komaj lovi sapo … hrabro in aktualno.
– The Telegraph

Najbolj drzna komedija, kar jih je moč videti.
– Mail on Sunday

Učinkovito pride človeku pod kožo in presune
– Metro

V tem času – ob brexitu, po Nici, po Orlandu – je ta predstava dobesedno srhljiva in presežna.
– The Skinny

Mirza je preklopila v višjo prestavo … najbolj drzna predstava, kar jih je letos moč videti na naših odrih … neverjeten zaključek.
– Sunday Times

Video odlomki

predstava Sindikat 2019

Delo v nastajanju

Zakaj me desničarski časopisi napadajo z vprašanji ob vsakem novem primeru pedofila, ki ima isto barvo polti kot jaz? Ali sploh drži, da lahko izobrazimo ljudi? Ali lahko kogar koli povlečemo naprej proti njegovi volji?

  • Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana

  • Trajanje

    60 minut

  • Žanri

    stand-up, komedija, satira, ironija, parodija, družbeni komentar

Deli ta dogodek
Odpri spletišče