© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana
Nedelja, 19. 4. 2020 od 13.00 do 17.00

Collective B vabi na 4-urno delavnico giba z živo glasbo, ki temelji na principih in metodah odrskega dela Čudoviti svet (Wonderful World).
 
Delavnica pod vodstvom treh čutečih gibalk in dveh vsestranskih glasbenikov bo sestavljena kot poetični kolaž giba in glasbe, ki bo na trenutke harmoničen in protisloven obenem.
 
Dinamika, ritem in spevnost bodo postali ključni za situacije komičnih in absurdnih kontekstov, ki bodo izzivali dojemanje tega kako se premikati in kako poslušati ter ponudili orodja za možnost nadaljevanja dela na performativnih likih.
 
Od prijetnih do energičnih, včasih nerodnih vaj, ki posamezniku omogočajo, da se spozna in hkrati poveže s skupino, se bomo premaknili k razširjanju prostora - metaforično in dobesedno - tako da bolje prisluhnemo naši pozornosti in ustvarjalnosti in ju okrepimo. (Collective B)
  
Collective B je umetniški ansambel ustanovljen na Dunaju (Avstrija) in v Lodève (Francija). Ansambel sestavljajo mladi umetniki, ki jih združuje tesno prijateljstvo, ples, glasba, cirkus in vizualna umetnost. Člani si delijo skupne umetniške in življenjske vizije o sodobnem svetu, s čimer ustvarjajo umetniška dela, povezana z duhom časa.
  
PRAKTIČNE INFORMACIJE: 

COLLECTIVE B: Epska in odštekana poroka giba in zvoka
4-urna delavnica 
 
Kdaj in kje: 
19. 4. 2020 od 13.00 do 17.00 - Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana 
 
Prijava:  
Za profesionalne perfomerje, plesalce, glasbenike in zvočne ustvarjalce, ki jih zanima gib. Vabljeni tudi improvizatorji, s seboj prinesite tudi svoje instrumente!
 
Rok prijave:
Prijave na delavnico s kratkim opisom svojih znanj in motivacijo za delavnico sprejemamo na najkasneje do srede, 11. aprila 2020 na naslov sindikat@emanat.si.
Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije.
Delavnica bo potekala v angleščini.
  
Delavnica je brezplačna, prijave obvezne.
  
Delavnico vodijo: Collective B
Fotografije: Simon Alleyne
Foto-kolaž: Collective B
Organizacija: Emanat
V sodelovanju: Bunker/SMEEL 
Koordinacija in izvršna produkcija: Sabina Potočki
 

Collective B ekipa:

Elsa Mourlam: francoska performerka, ustvarjalka plesa in soustvarjalka. Elsa je v zgodnji fazi ustvarjalnega razvoja in poklicne kariere, zaradi nastopov in plesnega ustvarjanja pa veliko potuje. Njen umetniški instinkt je mešanje poetičnega gibanja, zvočne mizanscéne in alternativnih oblik živega/umetniškega sodelovanja. Srce ji utripa za svet čutov in namišljenega ter neguje ustvarjalni odnos do somatskih praks. V zadnjem času se je ogrela tudi za plesno prakso »Do-in« in kontaktno improvizacijo.
 
Sonia Borkowicz: poljska performerka in plesna pedagoginja. Kot vodja/ producentka/ kuratorka deluje na različnih umetniških dogodkih in festivalih, nedavno je sodelovala z Malta Festivalom v Poznańu na Poljskem. Je soustanoviteljica avstrijsko-francoskega združenja Collective B in umetniške rezidence - KALISKA, sredi poljskih gozdov.
 
Alja Ferjan: plesalka, performerka in plesna pedagoginja iz Slovenije. V svoji umetniški viziji se rada poglablja v igro med vidnim in navideznim. Poleg sodelovanja v nastajajočem umetniškem združenju Collective B, organizira in kurira alternativne interdisciplinarne dogodke v Linzu v Avstriji, kjer trenutno prebiva.
  
Tomáš Novák: v Pragi rojeni violinist, ki živi in dela na Dunaju v Avstriji. Njegova glasba sega od sodobne klasične glasbe preko swinga vse do svobodno improviziranih godb. Trenutno je aktiven v različnih skupinah kot so Hot Club du Nax, Duo Schuberth-Novak a.k.a. Duo Vakkordeonionline, Sepp, itd.
 
Christopher Haritzer: basklarinetist, ki trenutno živi v Zgornji Avstriji. Obožuje združevanje jazza z alpsko narodno glasbo. Christopher je poleg sodelovanja s Collective B vodja okteta SEPP, član neodvisne dunajske gledališke skupine Schlüterwerke in kvarteta Kleztorsion.

delavnica

COLLECTIVE B: Epska in odštekana poroka giba in zvoka

Nedelja, 19. 4. 2020 (13.00 – 17.00) – Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

  • Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana

  • Trajanje

    4 ure

  • Žanr

    delavnica

Deli ta dogodek