Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana
torek, 14. 4. 2020 ob 21.00

balans je ljubljanski podtalni bunkerpop bend, ki sta ga leta 2013 ustanovila Andrej Pervanje in Kristin Čona. Ustvarjata avtorsko glasbo, ki ne sledi trendom v punku, rocku ali pop duetih, temveč spretno manevrirata med žanri z močnim poudarkom na živi izvedbi. Od leta 2016 sodelujeta z italijanskim sodobnim umetnikom Alessandrom di Giampietrom, s katerim publiki predstavita edinstveno avdiovizualno koncertno izkušnjo. Trenutno delata na svojem četrtem albumu.

Vokal, električna kitara, bas kitara: Kristin Čona
Vokal, bas kitara, računalnik: Andrej Pervanje
Vizualna reprezentacija, eksperimentalni film: Alessandro di Giampietro
S pomočjo: Bunker/SMEEL

“Skupina Balans je ta hip najžlahtnejše in najbolj navdušujoče ime glasbe, ki vsebino, tehničnost in zvočno-lirično estetiko gradi na širokem spektru »naredi si sam« (DIY) glasbenih elementov.”
- Miroslav Akrapovič, SIGIC

“Dvojec z enostavnimi basovskimi linijami, umazanim vokalom in enovrstičnimi vzkliki, post punkom in rock’n’rollom parodira eksistencialno krizo urbanega vsakdanjika ter se umešča med samozavestnejše glasove novodobnega podzemlja.”
- Katja Utroša, Dnevnik

“Njuna surovost in izpovedane frustracije nas spominjajo na najmočnejše trenutke yugo punk in novovalovskega gibanja. Jasna in ranljiva besedila izstopijo kot glavni steber te glasbe, na način, kakršnega smo pri nas verjetno najbolj vajeni od domačih kantavtorskih projektov. [...] To je prava emocionalna punk poezija.”
- Damjan Manevski, Radio Študent

“Pisano na posluh privržencev izvirnih, tudi trendovskih muzik.”
- Goran Kompoš, Mladina

balans

koncert Sindikat 2020

balans