© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Klub Tiffany
sreda, 29. 8. 2018, 15.00

Performativni atelje, ki slavi življenjske izkušnje. Pričakuješ lahko odprti pogovor v duhu inkluzivnosti in ljubezni, risanje ali slikanje. Na vrhuncu srečanja bomo ustvarili skupinsko delo, »živi kostum več entitet«, ki ga bo dokumentiral Lee Baxter.

V našem sproščenem in inkluzivnem okolju so dobrodošle_i čisto vse_i.

Praktične informacije
Za delavnico ni potrebno predznanje. Delo bo potekalo v angleškem jeziku. Kotizacija za delavnico znaša 15 evrov. (Vsi nastopajoči na Sindikatu odklonskih entitet 2018 se lahko delavnice udeležijo brezplačno, vendar se morajo prijaviti.)

Rok za prijavo
Prijave na delavnico s podatki za stik (telefon, elektronski naslov) in krajšim motivacijskim pismom sprejemamo na
sindikat@emanat.si do nedelje, 26. 8. 2018.

Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do morebitne selekcije.

Delavnico je pripravil in bo vodil David Hoyle.
Fotograf delavnice bo Lee Baxter.
Organizacija: Sindikat 2018, Emanat in ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany
Koordinacija: Sabina Potočki, Emanat

Biografija Davida Hoyla
David Hoyle predaja občinstvu svoje sporočilo o težavah s spolom in drugih političnih vprašanjih že od 90. let 20. stoletja. Brez njega spolno fluidni drag, ki smo ga v zadnjih letih vse bolj vajeni, morda sploh ne bi obstajal. Je močan vpliv in vir navdiha, prava ikona, težko bi ga primerjali s kom drugim.

Rodil se je leta 1962 v Blackpoolu, zaradi feminilnosti so ga v otroštvu pogosto nadlegovali. V šoli so se nanj spravljali tako učenci kot učitelji, zato je pozneje svojo pot v šolo primerjal z vsakodnevnim sprehodom »na lastno usmrtitev«.

V gejevskih klubih v Manchestru je razvil lik, ki je pozneje postal znan kot »The Divine David«, alternativno naravnano kraljico preobleke, pri kateri je združil »pikro družbeno kritiko« z »osupljivimi prikazi samoobtoževanja ali celo samopoškodovanja«. S tem likom je hitro zaslovel in kmalu začel s predstavami redno nastopati v klubih in gledališčih v Londonu, nakar so ga odkrile še televizijske hiše, tako je v poznih 90. letih za televizijo Channel 4 posnel še dve seriji – »The Divine David Presents« in »The Divine David Heals«.

A ves ta uspeh mu ni ustrezal, zato je lik Divine Davida pokončal v performansu na ledeni ploskvi. Po daljšem premoru se je vrnil na londonske odre kot David Hoyle. David je doslej nastopil na številnih uglednih prizoriščih, vključno s Sydneyjsko operno hišo, Royal Vauxhall Tavern, Tate Modern, The Bethnal Green Working Men’s Club, The Southbank Centre in Soho Theatre v Londonu in Contact Theatre ter Manchester International Festival v Manchestru.

Biografija Leeja Baxterja
Lee Baxter je fotograf in grafični oblikovalec iz Manchestra, reden obiskovalec klubov, kjer ga pogosto najdeš v družbi eksotičnih entitet noči. Fotografira tako pokrajine kot portrete in performerje, vedno pa ga zanima v objektiv ujeti predvsem mešanico nepričakovanega, energičnega življenja ter utrinke lepote, humorja in nebrzdane energije.

Njegove fotografije so vizualizirane in dopolnjene z grafičnim vidikom, pri katerem izkorišča svoje bogate izkušnje s področja grafičnega oblikovanja.

Lee z Davidom prijateljuje že več kot 25 let, v tem času sta sodelovala pri številnih projektih, ustvaril je grafično podobo in fotografije za več njegovih predstav. Na delavnici v Sloveniji bo posnel skupinsko fotografijo v sodelovanju z Davidom in udeleženci.

David Hoyle
foto Lee Baxter

David Hoyle

Facebook stran
delavnica Sindikat 2018

Živeti v tukaj in ZDAJ!

Performativni atelje, ki slavi življenjske izkušnje. Pričakuješ lahko odprti pogovor v duhu inkluzivnosti in ljubezni, risanje ali slikanje. Na vrhuncu srečanja bomo ustvarili skupinsko delo, »živi kostum več entitet«, ki ga bo dokumentiral Lee Baxter.

V našem sproščenem in inkluzivnem okolju so dobrodošle_i čisto vse_i.

  • Klub Tiffany

    sreda, 29. 8. 2018, 15.00

  • Trajanje

    2 uri

Deli ta dogodek