© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Gledališče Glej
nedelja, 14. 4., ob 21.00

»Moja želja je velika. *al mi je. zelo mi je *al.«

Vsemogočnemu Bogu in vam, bratje in sestre, priznam, da sem grešil v mislih, besedah in dejanju, mnogo dobrega opustil in slabega storil. *al mi je, zelo mi je *al. Zato prosim sveto Devico Marijo, vse angele in svetnike in tudi vas, prosite zame Boga, nebeškega Očeta.

Performans je bil zasnovan v laboratoriju Vie Negative za uprizarjanje – VN Lab.

Rok Kravanja (r. 1983) je dramski igralec, performer in učitelj. Diplomiral na Pedagoški fakulteti Maribor (2009) in na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (2014). Deluje tako v institucionalnih (SNG Drama Ljubljana, MGL, Lutkovno gledališče, Cankarjev dom, APT Novo mesto ...) kot izveninstitucionalnih produkcijah (Via Negativa, Maska, Škuc, Bunker, Gledališče Glej, Celinka, Moment Maribor, Exponto idr.). Sodeluje tudi pri projektu Predstava pod drobnogledom Slovenskega gledališkega inštituta in kot mentor študentom pri projektu ŠtudentTeater Gledališča Glej.

Teaser *arija *omagaj na Via Negativa

Via Negativa

Facebook stran

Zasedba

Zamisel in izvedba: Rok Kravanja
Besedilo: Rok Kravanja, Bojan Jablanovec
Umetniško vodstvo: Bojan Jablanovec
Scenografija: Olja Grubić
Strokovna sodelavka: Klavdija Janežič
Producentka: Špela Trošt
Odnosi z javnostjo: Sara Horžen
Fotografije: Marcandrea
Produkcija: Via Negativa
Programska podpora: Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana
Organizacija: Emanat, Via Negativa in Gledališče Glej
Premiera: 2. 2. 2019

Izjave

*ARIJA*OMAGAJ bi lahko bil stereotipno družbenokritični performans o položaju LGBTQIA+ skupnosti in njihovem odnosu do religioznih institucij. Temu se Kravanja spretno izogne in brez moraliziranja ali polemiziranja predstavi svojo izkušnjo, ki je absolutno univerzalna in ni vezana na določeno marginalizirano skupino, ki raje kot k verouku hodi na ure jazz baleta, ampak je dovolj preprosta, da takšno ali podobno izkušnjo deli skoraj vsak obiskovalec.
Nika Švab
– Neodvisni

Z ropotanjem z verigami in rogoviljenjem naokoli, z zvonenjem in klečeplazenjem, z umestitvijo sebe v pomensko polje med Marijo (keramično in tisto v prvi vrsti) in faluse, ter z obelodanitvijo, da njegov bog ni avtor grozljivih misli, kot jih najdemo v Svetem pismu, marveč je njegov bog teater, občinstvo, svoboda, vzpostavi kristalno čisto parabolo.
Matic Ferlan
– osebno spletišče

predstava Sindikat 2019

*arija *omagaj

»Moja želja je velika. *al mi je. zelo mi je *al.«

  • Gledališče Glej

  • Trajanje

    90 min

  • Žanri

    performans, ironija, satira

Deli ta dogodek
Odpri spletišče