© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana
ponedeljek, 17. 8. 2020 ob 18.00

TRI psice, DVA planeta, ENA raketa je plesno-gledališka predstava v avtorstvu Urške Vohar in v sodelovanju z večkrat nagrajeno dramateso Simono Semenič. Predstava gledalce popelje v resničnostni šov v katerem tri zemljanke z raketo poletijo na Mars z namenom oblikovanja nove in boljše družbe. Tam se začnejo soočati tako s fizičnimi problemi, kot je sprememba težnosti, kot tudi z vprašanji družbene ureditve v svetu, kjer(še) ni napisanih pravil. Predstava humorno, a kritično opozarja na probleme s katerimi se sooča sodobna družba.

Urška Vohar, koreografinja, plesalka, oblikovalka odrske svetlobe ter plesna pedagoginja je po zaključeni III. gimnaziji v Mariboru nadaljevala šolanje na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer likovna pedagogika, in nato med letoma 2002 in 2006 študirala ples in koreografijo na SNDO (School for New Dance Development) v Amsterdamu, kjer je diplomirala junija 2006. Med študijem v Amsterdamu je začela samostojno pot oblikovalke odrske svetlobe.
Kot koreografinja, plesalka ali oblikovalka odrske svetlobe je sodelovala s številnimi priznanimi domačimi in tujimi ustvarjalci. V času šolanja in po njem je ustvarila kar nekaj avtorskih projektov, od katerih sta najbolj odmevala sola Rojena sem bila v nedeljo in Republika prahu, s katerima je gostovala na več festivalih. Od leta 2006 živi in ustvarja v Ljubljani, kjer sodeluje z različnimi producenti: Emanat, Maska, Mesto žensk ter številnimi drugimi. Kot soavtorica in performerka sodeluje v tehnoburleski Tatovi podob od njenega nastanka leta 2013. V letu 2015 je prejela Nagrado Ksenije Hribar za pedagoško delo v kolektivu SVŠGL – smer sodobni ples.

Urška Vohar

SKI spletna stran

Zasedba

Režija in koreografija: Urška Vohar
Oblikovanje koncepta: Urška Vohar in Georg Hobmeier
Soustvarjalke in izvajalke: Sara Janašković, Mojca Sovdat, Julija Pečnikar
Dramaturgija in pomoč pri oblikovanju besedil: Simona Semenič
Glasba: Matjaž Predanič
Besedilo zaključnega songa: Urška Vohar
Oblikovanje svetlobe: Janko Oven
Kostumografija: Urška Recer
Video: Tin Salvaši Meštrović
Fotografija: Nada Žgank
Grafično oblikovanje: Marija Klun
Izvršna produkcija: Sabrina Železnik
Produkcija: Emanat
Partner: Bunker / Stara mestna elektrarna - Elektro Ljubljana, Srednja vzgojiteljska šola, gimnazija in umetniška gimnazija Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana in Ministrstvo za kulturo RS
 

Fotografije: Tin Silvaši Meštrović

predstava Sindikat 2020

Urška Vohar: TRI psice, DVA planeta, ENA raketa

ponedeljek, 17. 8. ob 18.00 – Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

  • Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana

  • TRAJANJE

    50 minut

  • ŽANR

    vesoljska predstava, ples, humor

Deli ta dogodek
Odpri spletišče