© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana
Delavnica: ned-tor., 12.–14. 4. - SMEEL / Javna predstavitev: 18. 4, ob 20.00 v avli SMEEL

Lani sem imela na Sindikatu priložnost deliti del svoje raziskave z udeleženci 4-dnevne performativne delavnice “Brez filtra”, kjer smo eksperimentirali s starodavnim pomenom besede "Ostentation" v duhu fantazije in raziskovali - s pisanjem, petjem in improvizacijo - načine povezovanja lastnih fantazij v skupinski situaciji. Hkrati smo se spraševali, ali lahko to približevanje fantazijam, igra pomembno vlogo pri razvijanju naših potencialov.

Z veseljem se vračam na letošnjo izdajo platforme Sindikat, kjer bom predstavila rezultate te lanskoletne raziskave v svojem novem performansu Projekt Šopirjenje. Prav tako se veselim srečanja z udeleženci letošnje delavnice, s katerimi bi se rada ponovno poglobila v "ostentation" in se tokrat osredotočila na pomembno vlogo, ki jo pri tej temi igra uporaba objektov. Z razvijanjem različnih vaj s predmeti in preoblikovanjem perspektive našega odnosa v družbi, ki vzbuja našo prikrito željo po nastopaštvu, razkazovanju in šopirjenju, bomo raziskali naš odnos do potrebe, ki nas žene v tovrstno početje. Upoštevajoč trenja, ki bi jih tovrstno delo lahko prineslo, si bomo na delavnici prizadevali, da ustvarimo toplo gnezdo za raziskavo te teme na način, da se ji predamo. Da se predamo fantaziji, neposredni resnici in razumevanju drug drugega. Če se nam uspe z novim načinom empatije in razumevanja približati drugemu (drugemu v razširjenem smislu), se lahko morda premaknemo k življenju v nefašističnem kolektivu, ne pa k stanjem izrednih razmer, s katerimi trgujejo kot z blagom. Vsi udeleženci delavnice, ki bi si želeli rezultate delavnice javno pokazati, bodo povabljeni, da pripravijo kratko predstavitev v avli Elektrarne pred predstavo Projekt Šopirjenje. (Sophia Rodríguez)
 
 
PRAKTIČNE INFORMACIJE:
Sophia Rodríguez: Nastopaške skupnosti 201000
3 dnevna performativna delavnica z javno predstavitvijo
 
Kdaj in kje:
Delavnica: ned-tor., 12.–14. 4., od 10.00–14.00 v SMEEL
Točen urnik zaključnega dne bomo dogovorili v tednu delavnice.
Javna predstavitev/kratka performativna intervencija: čet., 18. 4., ob 20.00 v avli SMEEL

Prijava:
Na delavnico vabimo performerje z odrskimi izkušnjami (igralce, plesalce, gibalce, performerje, akrobate, klovne), ki jim je blizu žanr robnega performansa. Pogoj za prijavo je redna prisotnost na vseh treh dneh delavnice. Udeležba na zaključnem nastopu je zaželena, vendar ni pogoj za udeležbo na delavnici. Vse zainteresirane prosimo, da nam ob prijavi pošljejo kratek opis odrskih izkušenj in kratko motivacijo, zakaj bi se želeli delavnice udeležiti.

Rok prijave:
Prijave na delavnico s kratkim opisom svojih znanj in motivacijo za delavnico sprejemamo na sindikat@emanat.si do četrtka, 9. 4. 2020.
Število prostih mest je omejeno; glede na število prijav si pridržujemo pravico do selekcije.
 
Kotizacija: 30 evrov
 
Vsi letošnji nastopajoči na Sindikatu se lahko ob pravočasni prijavi udeležijo delavnice brezplačno.

Sophia Rodríguez je venezuelska igralka, plesalka, koreografinja in cirkuška artistka; magistra fizičnega gledališča (Scuola Teatro Dimitri, Švica). Iz fizičnega gledališča je diplomirala v Narodnem gledališču, iz plesa pa na Univerzi eksperimentalnih umetnosti (UNEARTE) v Venezueli. Od leta 2010 je ustvarila več solo projektov in sodelovala s koreografi kot so Ivo Dimchev (BE), David Zambrano, Ayelen Parolin, Koen Agustijnen, Rosalba Torres Guerrero in Micha Goldberg. Od leta 2010 dalje v različnih državah poučuje sodobnoplesno tehniko “Flying Low/Passing Through”. Sodelovala je z Co. Neodanza, Co. Ecole Sauvage in Co. Art-O Caracas. Trenutno živi in dela v Bruslju.
 
 
Voditeljica delavnice: Sophia Rodríguez
Organizacija: Emanat in Kunstenwerkplaats, Belgija
V sodelovanju: Bunker/SMEEL
Koordinacija in izvršna produkcija: Sabina Potočki
Foto kolaž in portret: arhiv Sophie Rodríguez
Fotografije (2-7): Sindikat 2019, delavnica "Brez filtra", javna predstavitev: Nada Žgank

delavnica javna predstavitev

Sophia Rodríguez: Nastopaške skupnosti 201000

ned-tor, 12. – 14. 4. 2020: 3-dnevna PERFORMATIVNA DELAVNICA ///// četrtek, 16. 4. 2020 ob 20.30: JAVNA PREDSTAVITEV – Stara mestna elektrarna – Elekto Ljubljana

  • Stara mestna Elektrarna - Elektro Ljubljana

  • Trajanje

    4 ure

  • Žanr

    delavnica

Deli ta dogodek