© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Galerija Alkatraz
nedelja, 14. 4., 14.00–18.00
15.–18. 4.: 17.00–22.00 (v času razstave)

Ime mi je Marijs. Rada kvačkam in pletem, ker lahko s to tehniko recikliraš material, hkrati pa uživaš v igračkanju z barvitimi štrenami med pogovorom s prijatelji_cami in poslušanjem glasbe, to je tudi prastara oblika 3D-tiskanja.

Izdelamo lahko: male lulike, jajčnike ali male lulčke.

Vizualiziramo si lahko spol po lastni izbiri, v dejanski velikosti in si ustvarimo razumevanje o svojem telesu, tako da ga kopiramo. Seveda so naše genitalije samo vrh ledene gore, našega celotnega živčnega sistema, ki je v osnovi naš organ za zabavo in sprostitev.

Delale_i bomo z volno, bombažnimi nitmi in trakovi, lahko recikliramo tudi blago, razrežemo stara oblačila ali uporabimo ostale odpadke, ki jih nenehno proizvajamo, kot so npr. mrežice za pomivanje posode. Vsak_a bo izdelal_a čudovit, anatomsko pravilen objekt, ki ga bo po razstavi lahko odnesel_a domov. Pridete lahko brez materiala ali pa prinesete stvari, ki jim želite dati nov namen.

Swelf je cikel, ki ga Marijs Boulogne razvija že več kot deset let, v okviru katerega predstavlja dela v različnih medijih – instalacije, delavnice, performanse, predavanja idr. Ljudi iz različnih ozadij vabi, naj odkrijejo kompleksnost svojih teles in spolnih organov ter se na igriv način odprejo glede vprašanj spola in seksualnosti.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:
Kdaj:
– nedelja, 14. 4., od 14.00 do 18.00 ure pod vodstvom Marijs Boulogne
– nadaljevanje delavnice: 15.–18. 4. med 17.00 in 22.00 uro, v času razstave v Galeriji Alkatraz
– javna predstavitev rezultatov delavnice in zaključek razstave: četrtek, 18. 4.

Ker v nedeljski 4-urni delavnici večina udeleženk_cev ne bo uspela dokončati svojega kvačkanega ali pletenega izdelka, bodo lahko vsi zainteresirani nadaljevali z delom tudi ostale dni festivala. Ad-hoc krožek bo potekal med ponedeljkom in četrtkom, od 17.00 do 22.00 ure v galeriji Alkatraz. Za pomoč udeleženkam_cem delavnice in dodatne konzultacije pri ustvarjalnem delu bo Marijs Boulogne na voljo v galeriji vsak dan predvidoma med 17.00 in 18.00 uro oz. po dogovoru.
Vsa dokončana dela udeleženk_cev delavnice bomo vključili v razstavo v Galeriji Alkatraz.

Prijava
Za delavnico je zaželeno predznanje pletenja in kvačkanja. Delo z umetnico bo potekalo v angleškem jeziku.

Materiali in pripomočki za delavnico:
Vse udeleženke_ce delavnice vabimo, da prinesejo s seboj stare zaloge volne, preje in druge primerne materiale za pletenje ali kvačkanje, če jih imajo in jih želijo reciklirati. Po želji, lahko prinesejo s seboj tudi svoje pripomočke za kvačkanje ali pletenje. Če materialov in potrebni pripomočkov nimajo, bodo vse potrebno dobili na delavnici.

Rok prijave:
Prijave na delavnico s kratkim opisom svojih veščin, motivacijo za delavnico in informacijo, ali bodo materiale in pripomočke prinesli s seboj sprejemamo na sabina@emanat najkasneje do srede, 10. aprila 2019.
Število prostih mest je omejeno; prednost bodo imele zgodnje prijave in vsi, ki obvladajo tehnike kvačkanja in pletenja.

Delavnica je brezplačna.

Marijs Boulogne (1978) je gledališka ustvarjalka, dramatičarka in performerka. Leta 2002 je diplomirala iz gledališke režije na RITS School of Arts (Bruselj) in nato še dodatno leto posvetila specializaciji v polju odprtih delavnic, novih medijev, instalacije in interdisciplinarnega dela. Svoja besedila je začela režirati v 1999 in za svoje produkcije prejela tudi številne nagrade. Njena uprizoritvena besedila so prevedena v sedem jezikov in so bila izvedena v številnih državah v njeni lastni režiji. Napisala in režirala je besedila Hočete kakati z mano, Srčna bolečina, Piknik!, Izkopavanja, Ljubezen brez kontrole, Dobre navade, Lekcija anatomije, Marcipan ali Pleksi in Večna medikacija, zadnja tri smo lahko videli tudi pri nas.

Njene stalne teme so seksualnost, komedija in ženske strategije osvobajanja skozi čas. Nastopa kot pevka, harmoničarka, pripovedovalka zgodb in voditeljica prireditev. Od 2011 povezuje, koordinira in organizira rokoborbo Lucha Libre v okviru organizacij Spelers van de Ring in Brussels Young Wrestling Style. Pred nekaj leti se je tudi sama začela ukvarjati z rokoborbo pod psevdonimom Peggy pri trenerju Pietru Badialiju (klub Lady-Man-Catch) v Belgiji.
http://marijsboulogne.be/joomla/

Voditeljica delavnice: Marijs Boulogne
Organizacija: Emanat
V sodelovanju: Galerija Alkatraz / KUD Mreža
Koordinacija: Sabina Potočki (Emanat)
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, MOL in Flamsko ministrstvo za kulturo

delavnica Sindikat 2019

Skvačkaj svoj_o swelf

Izdelamo lahko: male lulike, jajčnike ali male lulčke. Vizualiziramo si lahko spol po lastni izbiri, v dejanski velikosti in si ustvarimo razumevanje o svojem telesu, tako da ga kopiramo.

  • Galerija Alkatraz

  • Trajanje

    14. 4., 14.00–18.00

  • Ad-hoc krožek

    15.–18. 4, 17.00–22.00

Deli ta dogodek
Odpri spletišče