© 2018, 2019, emanat.si
en sl
Galerija Alkatraz
sreda, 29. 8. 2018, 21.00

Nada Žgank bo predstavila fotografije domačih in tujih umetnic_kov iz žanrov burleske, kabareta in kvira, ki jih je posnela v svoji bogati fotografski karieri na domačih odrih. Eden glavnih fokusov razstave bo predstavitev fotografij s predstav, delavnic in odrskih dogodkov, nastalih v okviru zavoda Emanat in festivala Mesto žensk, kjer sta v preteklih letih tovrstne žanre razvijali koreografinja in umetniška vodja Maja Delak in producentka ter kuratorka Sabina Potočki.

Fotografinja Nada Žgank že skoraj dve desetletji spremlja performativne umetnosti, njena fotografija sega tudi na polje sodobnih godb in jazza, identitetnih kulturnih praks ter socialnega in političnega aktivizma. Kot fotografinja, občasno pa tudi kot soavtorica sodeluje s številnimi umetniškimi organizacijami (Emanat, Maska, Bunker, Federacija, Slovensko mladinsko gledališče, Gledališče ŠKUC, Prešernovo gledališče Kranj) ter festivali (Mesto žensk, Mladi levi, Exodos, Gibanica, Jazz festival Ljubljana, Jazz Cerkno). Je tudi prejemnica nagrade Ksenije Hribar za umetniško fotografijo na področju sodobnega plesa (2017). Njene fotografije so objavljene v večini slovenskih medijev in v specializiranih tujih publikacijah o performativnih umetnostih, sodelovala pa je tudi na več samostojnih in skupinskih razstavah.

Nada Žgank

Facebook profil
Nada Žgank
foto Domen Pal

Razstava Nade Žgank
Organizacija: Sindikat 2018, Emanat
V sodelovanju: Galerija Alkatraz/KUD Mreža, AKC Metelkova mesto

razstava Sindikat 2018

Burleskanje

Nada Žgank bo predstavila fotografije domačih in tujih umetnic_kov iz žanrov burleske, kabareta in kvira, ki jih je posnela v svoji bogati fotografski karieri na domačih odrih.

  • Galerija Alkatraz

    sreda, 29. 8. 2018, 21.00

  • Žanri

    burleska, kabaret, kvir, dokumentarna razstava

  • Trajanje

    28. 8.–2. 9. (20.00 do 24.00)

Deli ta dogodek