vrt Kluba Tiffany
četrtek, 30. 8. 2018, 21.00

Jayne Compton je najraje v zakulisju, veliko časa in energije posveča organizaciji in promociji glasbene in performativne scene v Manchestru. Predstavila bo izbor najbolj zanimivih pojavov gibanja LGBT v Manchestru. Glej arhiv Queer noise.

Je producentka in dramaturginja več predstav Davida Hoyla, med ostalimi iniciativami je leta 1999 ustanovila tudi Club Brenda in kar petnajst let vodila to legendarno serijo underground art-punk dogodkov. Več o tej »temačni urbani pravljici« lahko preberete v zbirki zgodb Strange Trees (Čudna drevesa), ki jo je soizdala.

Organizacija Switchflicker je bila ustanovljena leta 2000, sprva kot neodvisna glasbena založba. Doslej je sodelovala z najbolj ezoteričnimi performerji iz Manchestra, kot so Mark E. Smith iz legendarne skupine The Fall, Divine David in Chloe Poems, hkrati pa je ves čas na preži tudi za novimi pop talenti, vključno z duetom Tings Tings, ki je svojo kariero začel ravno pri tej založbi in hitro postal nadvse popularen.

Danes Switchflicker sodeluje z ustvarjalci pri produkciji glasbe, gledališča, plesa, performansa in popularne kulture v Manchestru, po Združenem kraljestvu in drugod po svetu.

Switchflicker organizira posebne umetniške dogodke, producira manjše in srednje uprizoritve in izvaja selekcijo za programe v gledališču, neodvisnih prostorih, različnih posebnih lokacijah in festivalih. Switchflicker producira in razvija nova dela ter z njimi redno gostuje tako doma kot tudi v mednarodnem prostoru. Pridruži se nam, če želiš izvedeti več o Jayne in njenem angažiranem kuratorskem pogledu.

Pogovor z Jayne Compton
Povezuje Nina Dragičević
Pogovor bo potekal v angleščini.
Organizacija: Sindikat 2018, Emanat in ŠKUC – Kulturni center Q/Klub Tiffany

pogovor Sindikat 2018

Fenomen Switchflicker

Jayne Compton je najraje v zakulisju, veliko časa in energije posveča organizaciji in promociji glasbene in performativne scene v Manchestru. Je producentka in dramaturginja več predstav Davida Hoyla, med ostalimi iniciativami je leta 1999 ustanovila tudi Club Brenda in kar petnajst let vodila to legendarno serijo underground art-punk dogodkov.

• vrt Kluba Tiffany

četrtek, 30. 8. 2018, 21.00